Even niet reizen? Dit kun je wél doen

Hier weer een blogje van The Traveling Translator, of beter gezegd, The Temporarily Not Traveling Translator. Veel mensen hebben hun vakantie moeten annuleren of verzetten, en ook mijn reisplannen zijn in het water gevallen. Ik had deze maand een tripje naar Duitsland op de planning staan en volgende maand naar de Azoren, want daar wilde ik walvissen gaan spotten. Dat staat al heeeeel lang op mijn bucketlist, maar ik vrees dat dit item nog niet afgestreept kan worden. Daar baal ik natuurlijk wel van, maar ik ben een positief ingesteld persoon en denk liever in oplossingen dan in problemen.

Daarom heb ik wat leuke ideeën bedacht. Op dit moment komt iedereen natuurlijk met tips wat leuke activiteiten zijn om met kinderen te doen of wat je echt niet mag missen op Netflix, dus dat doe ik niet. Met deze ideeën wil ik je een alternatief bieden voor de reizen die je nu niet kunt maken. Overigens kun je de activiteiten op dit lijstje ook gewoon blijven doen als we wel weer kunnen reizen. Hier volgen mijn tips om te reizen vanuit huis of je eigen omgeving te ontdekken.

Go local
En dan bedoel ik niet het zoveelste rondje in het park tegenover je huis, maar ga eens naar een ander park, aan de andere kant van de stad bijvoorbeeld. Of stap op de fiets en rijd eens naar een dorp of stad in de buurt waar je normaal gesproken niet zo vaak komt. Op dit moment is het nog toegestaan om een frisse neus te halen, volgens de officiële regels van het RIVM. Profiteer daarvan van nu het nog kan. Er is vast genoeg te ontdekken in jouw omgeving. Neem wel de regels van de overheid in acht als je op pad gaat, die zijn er niet voor niets!

Plan je volgende vakantie alvast
Of doe gewoon inspiratie op. Zelf heb ik een paar gidsen van reisorganisaties besteld en heb ik me een paar avondjes vermaakt met bedenken waar ik naartoe wil zodra het kan. Kopje thee en wat lekkers erbij, heerlijk. Wil je niet zoveel papier? Dan kun je dit natuurlijk ook online doen.

Laat je inspireren
Een beetje in het verlengde van het vorige punt: koop een stapel reismagazines en laat je inspireren. Er zijn er genoeg en er is voor ieder wat wils. Van bekende bladen als National Geographic Traveler, Lonely Planet Magazine en Columbus Travel tot specifiekere titels als Duitsland Magazine, De smaak van Italië of Campinglife Magazine. Deze bladen zijn leuk als je meer wilt lezen over een bestemming in plaats van alleen maar kijken of je er naartoe wilt op vakantie.

Volg een virtuele tour
Via Google Arts & Culture kun je bijvoorbeeld zoeken op kunstenaar, kunststroming of periode en dan kun je een online expositie bekijken, zoals deze over Vincent van Gogh. Of neem een kijkje in de Gallerie degli Uffizi in Florence. Wil je liever een land bekijken, dan vind je hier virtuele tours door Portugal, Japan, Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk, Chili en St. Lucia.

Reis via Instagram de wereld rond
Volg wat leuke Instagram-accounts voor mooie reisfoto’s en -filmpjes. Een paar mooie zijn @natgeo van National Geographic voor de mooiste natuur- en dierenfoto’s en @natgeotravel als je specifiek op zoekt bent naar reisfoto’s, @earthpix, @unesco en natuurlijk mijn eigen @thetravelingtranslator als je het leuk vindt om mij te volgen. Of zoek eens op de hashtags #travel, #instatravel en #wanderlust. Genoeg moois te vinden op Instagram.

Hopelijk heb ik je hiermee wat inspiratie opgegeven om de komende weken mee door te komen. Stuur me gerust een berichtje als je het leuk vindt om reisideeën uit te wisselen, of volg me op Instagram.

Vorig bericht
Het coronavirus, lokalisatie en duurzaamheid: wat ik heb geleerd op mijn eerste hospitality-event

Gespecialiseerd in toerisme en marketing

Expert in de Nederlandse cultuur

Uitstekende kwaliteit voor een scherp tarief

Terugkerende, zeer tevreden klanten

Werkwijze die volledig AVG-proof is